Investorid on hakanud nägema eraturge kui rahalehma

….nad peaksid aga oma ootusi pisut maha suruma

Kõik, kes omavad investeerimisportfelli või on pensioniskeemis, teavad, et nad on avatud börsi keerdkäikudele. Vaid mõned teavad, et kasvav osa nende säästupotist on investeeritud eravaradesse, sealhulgas erakapitali (võimendusega väljaostud), erakapitali ning infrastruktuuri ja kinnisvarasse. Ja enamik oleks üllatunud, kui teaks, kui suureks see kokkupuude on muutunud. Ainuüksi erakapital ja kinnisvara moodustavad peaaegu viiendiku Ameerika riiklike pensionifondide portfellidest. Ilmatu 39% Ameerika suurtest sihtkapitalidest on väljaostud, riskikapital ja kinnisvara. Eravarast on saanud säästutööstuse oopium, sest eeldatakse, et need toovad suurt tulu. Nagu meie sellenädalane eriaruanne selgitab, võib see usk olla pettekujutelm.
Erainvesteeringud on osaliselt muutunud peavooluks, kuna parimad erainvesteerimisühingud on hästi juhitud ja kasutanud oma võimalusi maksimaalselt ära. Näiteks kui erakapitalil on alates 1980. aasta algusest läbinud kaks buumi ja languse tsüklit, on selle finants- ja tegevuskorralduse segu lisanud tuhandetele ettevõtetele tõelist väärtust. Alates 1990. aastate keskpaigast on erakapitali investeerimisfondid ületanud võrreldavaid aktsiaindekseid erinevatel ajaperioodidel kahe kuni kuue protsendipunkti võrra aastas. Kuna pangad on kriisijärgse regulatsiooni tõttu riskide võtmisest taganenud, on mõned eraettevõtted nagu Apollo, Blackstone, Carlyle ja KKR täitnud tühimiku, laienedes võlaturgudele. See on aidanud eraturgudel alates 2008. aastast kasvada enam kui neliruplaliseks, ulatudes üle 10 triljoni dollarini.